AKCIJA Maxximum Pure Whey + dodatni izdelek

Izšla je deveta številka revije Maxx Fitness & Bodybuilding

Maxx Fitness & Bodybuilding

Odprto prvenstvo Avstrije - komentar Gašperja Groma

  • avtor: Gašper Grom, foto: Uroš Sobočan
  • 01.05.2017

V nedeljo 30. aprila 2017 je v avstrijskem Welsu potekalo tradicionalno fitnes in bodybuilding tekmovanje Odprto prvenstvo Avstrije. Na tekmovanju, ki ga organizira avstrijska fitnes in bodybuilding zveza Avstrije, lahko nastopijo tudi tuji tekmovalci, ki tekmujejo pod okriljem mednarodne zveze IFBB. Letos se je tako tekmovanja udeležilo probližno 150 tekmovalk in tekmovalcev iz Avstrije, Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Slovaške, Češke in ostalih sosednjih držav.

Pomlajena in še neizkušena slovenska reprezentanca je štela 8 tekmovalcev, ki so se tekmovanja v Avstriji udeležili predvsem z namenom preizkušnje pred Balkanskim prvenstvom IFBB. Le to bo namreč potekalo med 12 in 14 majem v srbskem mesti Čačak. Kljub mladosti in neizkušenosti nam je vseeno uspelo doseči izredno dobre rezultate. 

V kategoriji Junior Men's Physique je na svojem prvem tekmovanju Domen Urbanija osvojil odlično drugo mesto. Tudi v članski kateogriji Men's Physique do 178 cm se je odlično odrezal in dosegel tretje mesto! Domen ima izredno lepo strukturo za to kategorijo, zato si lahko od njega tudi v prihodnosti na velikih tekmovanjih obetamo odlične uvrstitve. Domen, kateremu pri pripravah pomaga legenda slovenskega bodybuildinga Gregor Tuš, se bo udeležil tudi Balkanskega prvenstva IFBB.

V članski kategoriji Men's Physique do 178 cm je nastopil še Leonid Levak, ki pa tokrat žal ni bil v pravi formi, zato ni prišel v finale.

V kategorji Men's Physique preko 178 cm je nstopil Darjan Kos, ki je zasedel odlično tretje mesto. Darjan, kateremu pri pripravah pomaga trener Maxximum Teama Mitja Gabor, ima izredno lepe linije predvsem v stranki in hrbtni pozi. Za višja mesta bo v prihodnosti moral popraviti le še nekaj detajlov v sprednji pozi.

V isti kategoriji je nastopil še hrvaški tekmovalec Silvio Krstanovič, ki je osvojil četrto mesto.

Odlično sta se odrezala tudi tekmovalca v kategoriji Junior Classic Bodybuilding. Rok Sojer, ki je naravnost rojen za to kategorijo, je zanesljivo osvojil prvo mesto. Rok se lahko razvije v Classic Bodybuilding tekmovalca, ki se bo na evrospkih in mednarodnih prvenstvih boril za najvišja mesta. Ima izreden potencial, ki ga je potrebno le še izpiliti. Popraviti mora širino hrbtnih mišic, prsne mišice in nekaj detajlov pred samim tekmovanjem, ki so zelo pomembni. Rok bo zagotovo postal vrhunski tekmovalec!

Drugo mesto v Juniorski kategoriji je osvojil novinec Vito Kregar. Vito ima izredno lepe telesne linije, ki so pomembne za to kategorijo, odlično poziranje in prosti nastop. Ko bo pridobil še nekaj mišične mase, predvsem v spodnjem delu telesa bo zagotovo postal vrhunski tekmovalec, ki bo posegal po najvišjih mestih na mednarodnih tekmovanjih. Čestitke Vitu in njegovemu trenerju Gregorju Tušu za rezultat. 

Tudi v članski kategoriji Classic Bodybuilding do 175 je Rok osvojil prvo mesto. Če mu do Balkanskega prvenstva IFBB uspe popraviti še nekaj detajlov, se lahko zgodi, da bo Slovenija dobila balkanskega prvaka!

V isti kategoriji je Vito Kregar osvojil tretje mesto, Branislav Krsmanovič, kateremu manjka predvsem mišične mase, pa se žal ni uspelo uvrstiti v finale.

V ženski konkurenci je prva nastopila novinka Laura Berghaus. Laura, kateri pri pripravah pomagata slovenski legendi Zmago Karner in Brigita Brezovac, je na koncu tako v kategoriji Junior Bikini Fitness, kakor tudi v članski kategoriji Bikini Fitness preko 169 cm osvojila prvo mesto. Čestitke!

V članski kategoriji Bikini Fitness preko 169 cm je nastopila še novinka Maruša Novak, ki pa je žal le za malo zgrešila finale.

Po uspehu v Avstriji slovenska ekipa, kateri se bo pridružil še tekmovalec v Classic Bodybuilding kaategoriji Evgen Valek, odhaja na Balkansko prvenstvo IFBB v Čačaku. Tekmovanja se bo udeležilo šest naših tekmovalcev in dva delegata. Seznam tekmovalcev glede na kategorije je sledeč:

MEN’S CLASSIC BODYBUILDING do 175 cm

1. Evgen Valek

MEN’S CLASSIC BODYBUILDING do180 cm

2. Branislav Krsmanovič
3. Vito Kregar
4. Rok Sojer

MEN’S PHYSIQUE do 182 cm

5. Domen Urbanija

WOMEN'S BIKINI FITNESS preko 168 cm

6. Laura Berghaus

DELEGATI

7. Gašper Grom
8. Zmago Karner

Iz Balkanskega orvenstva IFBB, katerega sponzor je tudi podjetje Maxximum, se bomo seveda javljali tudi na Maxximum forumu. Poročanje spremljajte v TEJ TEMI.

OSTALE POVEZAVE:

Povezava do galerije na Facebooku

Povezava do uradnih rezultatov

Povezava do teme na forumu


 
Fatburnerji