Izšla je slovenska LCHF kuharica

19.07.2017
 

 

Dobrega pol leta po izidu prve knjige Bemumast na knjižne police prihaja že prvo in težko pričakovano nadaljevanje, LCHF kuharica z naslovom Bemumast 2: LCHF-recepti za vsak dan. Knjiga, ki je skupno delo Jake Polajžerja, Staše Grom in Gašperja Groma, prinaša hitro obnovo osnov prehrane LCHF, poleg tega pa 90 receptov za mesne, zelenjavne in ribje jedi, za priročne obroke, ki jih potrebujemo, ko gremo na pot ali v službo, seveda pa ne manjkajo niti slastne LCHF slaščice.

Prehrana LCHF je lahko najenostavnejši način prehranjevanja, saj so jedi lahko enostavne za pripravo, a kdor želi, lahko tudi pri pripravi obrokov po načelih prehrane LCHF uporablja svojo ustvarjalno žilico. Kuharica Bemumast bo še najbolj nejevernim Tomažem dokazala, da je prehrana LCHF lahko pravo gurmansko doživetje in užitek tudi za tiste, ki se radi sučejo v kuhinji.

Beseda »bemumast« je od izida prve slovenske knjige o prehrani LCHF novembra lani postala že prepoznavna blagovna znamka, sinonim za prehrano, bogato z maščobami. Prvi del knjige, ki je slovenskim bralcem predstavil osnove prehrane LCHF oziroma ketogene diete, je postal prava prodajna uspešnica, saj so prodajne številke dosegle skoraj 3.000 izvodov.

Knjiga bo naprodaj v Maxximum Shopih in na spletni strani maxximumshop.si ter v bolje založenih knjigarnah po vsej Sloveniji. V predprodaji je po znižani ceni 34,90 evra na voljo na maxximumshop.si.

Zanimivosti o receptih

Število receptov: 90
Število uporabljenih sestavin: 978 (vključno z začimbami in dodatki)
Največkrat uporabljeno živilo: maslo
Največkrat uporabljena skupina živil: zelenjava
Število jajc, ki jih potrebujemo za vse recepte: 100
Količina masla, ki ga potrebujemo za vse recepte: več kot 2 kilograma

Bemumast 2